Lávový gril

Lávové grily jsou alternativou mezi grilem na dřevěné uhlí a plynovým grilem. Do lávových grilů se používají lávové kameny, které pocházejí z dnes již vyhaslých sopek, které velice dobře absorbují teplo. Tyto kameny se umisťují do spodního palivového roštu lávového grilu nad plynovým hořákem a jsou zahřívány na vysokou teplotu. Tím vzniká rovnoměrný žár, pomocí kterého můžeme grilovat pokrmy, které umisťujeme na horní grilovaní rošt. Výhodou u lávových grilů je právě použití těchto kamenů nebo také keramických briket, které vydrží celou sezónu. Nemusíme proto neustále zakupovat dřevěné uhlí. Lávové kameny také vstřebávají tuk či marinádu kapající z naloženého masa a zabraňuje tak vzplanutí. Příprava na grilování pokrmů na lávovém grilu je rychlejší a snadnější než na grilu dřevěném, údržba je zhruba stejná. Jedná se o zahradní gril pro opravdové gurmány.